SPORTEN IS VOOR IEDEREEN

Ook voor mensen in gezinnen met een laag inkomen moeten kunnen sporten. Voor inwoners van Noord Holland zijn er verschillende instanties die een financieel steuntje in de rug kunnen verzorgen.  

GELUKSBUDGET

Vanaf 1 januari 2018 is er voor inwoners van de gemeente Schagen met een laag inkomen een Geluksbudget ter waarde van € 500,- beschikbaar gesteld door de gemeente. Voorwaarde is wel dat de activiteiten waarvoor het geluksbudget wordt aangevraagd bijdragen aan duurzaam geluk van de aanvrager. Je kunt het dus niet besteden aan een eenmalige activiteit, zoals het bezoeken van een concert of de aanschaf van een schilderij waar je graag naar kijkt, maar als iemand bijvoorbeeld graag een sport wil beoefenen, dan mogen de kosten hiervan uit dit budget worden betaald, maar ook de kosten van materiaal, zoals sportkleding of andere benodigdheden.

 

JEUGDSPORTFONDS

UW DOCHTER OF ZOON WIL OP BASKETBALL…

…maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Noord-Holland helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 225 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geen geld is.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van uw gemeente voor meer informatie.

 
 

regeling MEEDOEN

De gemeente Hollands Kroon maakt het via de regeling Meedoen Hollands Kroon mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar en voor AOW-gerechtigden om deel te nemen aan sport- culturele- en onderwijsactiviteiten. Per jaar is er € 375,- per kind beschikbaar en € 100,00 per AOW-gerechtigde.

De regeling is bedoeld voor personen / gezinnen met een laag  inkomen en geen in aanmerking te nemen vermogen.

  • De grenzen van het inkomen voor personen van 18 jaar tot de AOW-leeftijd zijn (incl. vakantiegeld): echtpaar of samenwonend paar € 1.559,-,  alleenstaande ouder € 1.091,-.

  • De grenzen van het inkomen voor personen vanaf de AOW-leeftijd zijn (incl. vakantiegeld): echtpaar of samenwonend paar € 1.700,-, alleenstaand of alleenstaande ouder € 1.190,-.

  • De grens voor het vermogen is € 6.020,- voor alleenstaand en 12.040,- voor echtpaar of samenwonend.

TRAININGSTIJDEN

maandag:

17:00-18:00 U10-U14
18:00- 19:00 U16

woensdag:

20:00-21:00 heren rec  

ADRES

Sporthal Groeneweg

Wilgenlaan 1a

Schagen

(navigatie wilgenlaan 1)

FIND US
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now