top of page

SPORTEN IS VOOR IEDEREEN

Ook voor mensen in gezinnen met een laag inkomen moeten kunnen sporten. Voor inwoners van Noord Holland zijn er verschillende instanties die een financieel steuntje in de rug kunnen verzorgen.  

GELUKSBUDGET

Vanaf 1 januari 2018 is er voor inwoners van de gemeente Schagen met een laag inkomen een Geluksbudget ter waarde van € 500,- beschikbaar gesteld door de gemeente. Voorwaarde is wel dat de activiteiten waarvoor het geluksbudget wordt aangevraagd bijdragen aan duurzaam geluk van de aanvrager. Je kunt het dus niet besteden aan een eenmalige activiteit, zoals het bezoeken van een concert of de aanschaf van een schilderij waar je graag naar kijkt, maar als iemand bijvoorbeeld graag een sport wil beoefenen, dan mogen de kosten hiervan uit dit budget worden betaald, maar ook de kosten van materiaal, zoals sportkleding of andere benodigdheden.

GELUKSBUDGET

JEUGDSPORTFONDS

Jeugdfonds.PNG

Geen geld om mee te doen?
In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.

Wij betalen de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

JEUGDSPORTFONDS
regeling MEEDOEN

regeling MEEDOEN

De gemeente Hollands Kroon maakt het via de regeling Meedoen Hollands Kroon voor kinderen van 4 tot 18 jaar en voor personen van 18 jaar en ouder mogelijk om deel te nemen aan sport- culturele- en onderwijsactiviteiten. Per jaar is € 375,- per kind en € 125,- per persoon van 18 jaar of ouder beschikbaar. De regeling is bedoeld voor personen / gezinnen met een laag inkomen en geen in aanmerking te nemen vermogen.​​

Basketbal spel
Teamsportservice-logo-scaled-e1676993217424.jpg

Financiële ondersteuning

Team Sportservice Noordkop is voor de gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon de uitvoerende instantie van het breedtesportbeleid voor jong en oud. Om iedere inwoner van Schagen, Den Helder en Hollands Kroon de mogelijkheid te bieden mee te doen met diverse sport-, beweeg- en cultuurprojecten, zijn er verschillende gemeentelijke en landelijke regelingen om mensen met een minimum inkomen te ondersteunen op het gebied van sport en cultuur.

TEAM SPORTSERVICE
bottom of page